Україна
26 листопада 2016
Невідомі на бульдозері знищили виноградники французького винороба
Бізнесмен звернувся за допомогою до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.
news-image

В Одеській області невідомі на бульдозері знищили виноградники французького винороба Крістофа Лакарена, який виробляє вино у Шабо. 

Про те, що бульдозер заїхав на територію господарства та почав викорчовувати виноград, стало відомо вранці 25 листопада, інформує «Є!» з посиланням на Українська Правда.

"Дружина викликала поліцію. Склали протокол", - зазначив Лакарен.

Те, що сталося, винороб пов'язує з бажанням забудувати землі під виноградниками. За його словами земля перебуває в оренді у пайовиків з 2007 року на 15 років.

"Це рейдерська операція на моїй території, тому що зараз стало прибутково просто забудовувати виноградники", - заявив Лакарен.

Також він зазначив, що у нього знову почалися проблеми з контролюючими органами.

"Повний комплекс лабораторних досліджень та технолога можна було отримати у Таїровському інституті, але тепер знову вимагають свою експертизу. Це один крок вперед і три назад. А Європа - це не так. Вони знищують дрібних виробників і конкуренцію. Боюся, що через пару тижнів я можу опинитися взагалі без виноградників і мені доведеться виїхати", - повідомив Лакарен.

Monsieur le Premier Ministre d Ukraine,lors de votre dernier sejour en France,vous vous etes personnellement engage a...

Опубліковано Lacarin Christophe 25 листопад 2016 р.

Лакарен також звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана із закликом втрутитися у ситуацію.

"Під час останнього перебування у Франції ви особисто зобов'язалися забезпечити безпеку французьких інвестицій, які стикаються з рейдерами. Я прошу вас втрутитися", - зазначив він.