Світ
26 листопада 2016
Українські екіпажі «АН-32П» розпочали гасіння лісових пожеж в Ізраїлі (відео)
У подоланні стихії Ізраїлю допомагають 13 країн.
news-image

Екіпажі літаків Державної служби України з надзвичайних ситуацій «АН-32П» розпочали гасіння лісових пожеж в Ізраїлі.

Як повідомляє прес-служба Державної служби з надзвичайних ситуацій, сьогодні льотні екіпажі ДСНС взяли участь у засіданні оперативного штабу Ізраїлю, під час якого було визначено завдання та напрямки їх виконання, інформує «Є!» з посиланням на УНІАН.

Екіпажі літаків «АН-32П» провели розвідку на місцевості та розпочали гасіння лісових пожеж. В Ізраїлі п’ятий день вирують масштабні лісові пожежі, евакуйовані сотні людей. У подоланні стихії Ізраїлю допомагають 13 країн.

Місцеві ЗМІ припускають, що перші пожежі, які почалися 22 листопада стали наслідком необережного поводження з вогнем в умовах сухої погоди й сильного вітру. Ситуацією скористалися зловмисники, які здійснювали навмисні підпали в лісах біля ізраїльських населених пунктів.

24 листопада президент України Петро Порошенко підписав указ, яким доручив уряду терміново надати гуманітарну допомогу Ізраїлю. Президент також доручив міністру внутрішніх справ направити до Ізраїлю два літаки Ан-32 для допомоги в гасінні пожеж. 25 листопада два літаки ДСНС «Ан-32П» вилетіли до Ізраїлю для надання допомоги в ліквідації пожеж, що там вирують.

Читайте також: Порошенко відправив літаки гасити пожежу в Ізраїлі