Події
28 листопада 2016
Луценко натякнув, що наступну підозру отримає Азаров
Екс-прем'єр заявив про визнання Криму частиною РФ, про зміну територіального та державного устрою України.
news-image

Підозра про держзраду найближчим часом може бути оголошена колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову. Про це у понеділок заявив генпрокурор України Юрій Луценко, передає «Є!» із посиланням на УП.

Проаналізувавши виступ громадянина Азарова на черговому шабаші антиукраїнських сил Російської Федерації, ми вбачаємо в його заявах також порушення відповідних статтей, - сказав він.
Азаров заявив про визнання Криму частиною Російської Федерації про зміну територіального устрою і державного устрою України, а саме, так звану федералізацію нашої країни. Я не виключаю, що в найближчий час може з'явитися підозра і ще й до екс-прем'єр-міністра України, громадянина Азарова, - сказав Луценко.

Він додав, що щодо Януковича є близько 10 підозр і всі вони мають перерости у статус обвинувачення.

Генпрокурор пояснив, що Януковича наразі звинувачують у підписанні листа від 1 березня 2014 року, в якому він запрошує президента Росії Вололимира Путіна ввести війська на території України.

У п'ятницю він особисто підтвердив, що підписував цей лист. Зараз відбуваються відповідні експертизи і підозра може стати обвинувачення, - зазначив генпрокурор.

Як відомо, сьогодні генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив підозру екс-президенту Віктору Януковичу у державній зраді.

Читайте також: Янукович у суді схопився за серце, коли у нього запитали адресу проживання
Читайте також: Луценко оголосив Януковичу підозру у державній зраді
Читайте також: Відеодопит Януковича, друга спроба (онлайн-трансляція)