Політика
28 листопада 2016
Кого з українських політиків може «здати» Янукович?
За словами політологів, Янукович був обмежений рамками конкретного кримінального провадження, тому утримався від заяв.
news-image

Експерти проаналізували підсумки допиту екс-президента в суді. Віктор Янукович повернувся в публічну площину, але всупереч очікуванням не сказав нічого нового, сказав політолог Олексій Якубін, передає «Є!», посилаючись на "Вісті".

"На тлі розчарування нинішньою владою до його слів більше довіри. Але Янукович тільки систематизував все, що говорив до цього, - каже Якубін. - Очікували, що він розповість про зв'язки діючих політиків, як вони взаємодіяли під час Майдану. Але він притримав ці знання. Можливо, розраховує, що це допоможе йому в майбутньому. Він хоче повернути доступ до активів і в обмін запропонує мовчання. Він багато знає про роль і дії Порошенка, який був міністром у Кабміні Азарова. Також у нього напевно є "татко" на Яценюк, Тягнибок, представники праворадикальних рухів".

На думку політолога Андрія Бузарова, Янукович був обмежений рамками конкретного кримінального провадження, тому утримався від заяв.

"Він обережно ставиться до надання інформації. Швидше за все, компромату у нього багато, але він буде давати дозовано, - вважає Бузаров. - Ось - розповів про роль Фірташа, Льовочкіна і Тігіпко. Явно зводить рахунки - це його особисті мотиви, образа. Він розтягне гру надовго, нас чекає тривалий процес".
"Він хотів поквитатися з Льовочкіним за його демарш 1 грудня по 18 січня, - згоден з ним і політексперт Кость Бондаренко. - Судове провадження для Януковича - це спроба показати, що він залишився в українському контексті. А для влади - що у них хоч якесь справа рухається і що вони можуть поставити крапку хоча б в одній справі".