Події
30 листопада 2016
Росія погрожує Україні ракетним ударом
В РФ обурились через військові навчання поруч з окупованим Кримом.
news-image

У разі проведення Україною ракетних стрільб в районі російсько-українського кордону в окупованому Криму Росія погрожує Києву у відповідь ракетним ударом. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела в Міноборони України, передає «Є!»

Згідно з інформацією джерел, це випливає з листа Міністерства оборони РФ, адресованого військовому аташе в складі посольства України в Росії.

У листі, датованому 26 листопада, зокрема, йдеться про те, що якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети. По-друге, завдасть удару по українських пусковим установках.

У п'ятницю Міноборони запросило аташе з питань оборони при посольстві України в РФ для вручення військово-дипломатичної ноти у зв'язку з планами України провести ракетні стрільби поруч з окупованим Кримом.

У переданому йому (аташе з питань оборони) документі висловлено протест Міноборони Росії у зв'язку з введенням українською стороною незаконних обмежень на використання 1 і 2 грудня 2016 повітряного простору над акваторією Чорного моря на захід від узбережжя Кримського півострова для проведення ракетних стрільб, – сказали у військовому відомстві РФ.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні стрільби України. Він підкреслив, що ракетні випробування Україна буде проводити згідно з усіма міжнародними зобов'язаннями і договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

Читайте також: Пранкери Вован і Лексус розіграли мера Києва Віталія Кличка
Читайте також: Охлобистін отримав бажаний паспорт «ДНР»
Читайте також: Як зустріти рік вогняного Півня? Поставте на стіл вазу з фруктами