Україна
30 листопада 2016
Ще сильніше громадяни України «озолотяться» вже з 1 січня 2017 року
З 1 грудня українці стануть жити заможніше.
news-image

З 1 грудня в Україні вкотре піднімуть соцстандарти, передає «Є!», посилаючись на "Вісті".

Бюджетникам додадуть до зарплати 150 грн – мінімальна зарплата в Україні зросте з нинішніх 1450 грн до 1600 грн. Крім того, мінімальна пенсія зросте з 1130 грн до 1247 грн.

Таким чином, "мінімалка" і пенсія збільшаться на 10%, за рік – на 16%.

Ще сильніше українці "озолотяться" з 1 січня 2017 року: Кабмін анонсував підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн з наступного року.

Проте опитані "Вістями" експерти відзначають, що підвищення зарплат не гарантує підвищення зростання рівня життя простих українців. І як аргумент нагадуючи, що й інфляція на місці теж не стояла. За минулі три роки, починаючи з 2014-го, ціни в Україні зросли більш ніж на 80%, а зарплата і "мінімалка" піднялися лише трохи більше ніж на 30%. 

Так що 10-відсоткове підвищення – аж ніяк не "панацея".


На цьому тлі особливо цинічно виглядає вчорашнє рішення ВСУ, яким той дозволяв Кабміну не підвищувати прожитковий мінімум українців. Нагадаємо, Станіслав Батрин домагався від Кабміну переглянути корзину і мінімум і зробити їх реальними, оцінюючи їх приблизно 7 тис. грн. 

"Кабмін подав позов у вищий адмінсуд, і позов лежав там майже рік, а вчора за десять хвилин були скасовані всі рішення попередніх судів. Здаватися ми не збираємося і продовжимо свою боротьбу", - сказав Батрин.