Політика
1 грудня 2016
Рабінович добився від Банкової створення групи у справі ошуканих вкладників
В результаті безстрокового мирного мітингу влада пішла на поступки й погодилася розслідувати справи.
news-image

Партія «За Життя» добилася від Адміністрації Президента створення ініціативної групи, до якої увійдуть представники опозиції, Адміністрації Президента і Кабінету Міністрів. Група займатиметься питаннями ошуканих вкладників. Про це повідомив лідер партії Вадим Рабінович, коментуючи в прямому ефірі телеканалу NewsOne результати переговорів, які пройшли в четвер, 1 грудня, в Адміністрації Президента України, передає «Є!»

Сьогодні, на моє глибоке переконання, щасливий день - ми побачили результати своєї праці: вперше Адміністрація Президента почула тих, хто стоїть на вулиці та захищає свої конституційні права. Вперше влада побачила, що під Нацбанком стоять ніякі не "шатуни", не "агенти Кремля", не куплені люди, а стоять ті українці, яких пограбувала банківська система, - заявив Вадим Рабінович.


За словами парламентарія, в результаті безстрокового мирного мітингу влада пішла на поступки й погодилася розслідувати справи ошуканих вкладників. Досягнуто ряд домовленостей, зокрема, про те, що з усіх питань, які стосуються банків і фінансової системи країни, буде створена ініціативна група, до якої увійдуть представники опозиції, Адміністрації Президента і Кабінету Міністрів.

Всі вони будуть розбиратися з проблемами, які склалися за довгі роки в банківському секторі країни. Ми вимагаємо прозорого розслідування ситуації, що склалася. Ми вимагаємо, щоб в результаті цієї спільної роботи всі ошукані вкладники, незалежно від того, в якому банку вони були, отримали свої законні вклади! Ми вимагаємо, щоб ситуація з національною валютою була ясною і зрозумілою кожному, щоб вона не падала кожні дві години, як це відбувається сьогодні! - підкреслив парламентарій.

Сьогодні ми бачимо один важливий результат: потрібно, і головне - можна домагатися свого не розхитуванням ситуації, а законними мирними шляхами, мирними акціями.

Завдяки такій безстроковій мирній акції, ми на 99% просунулися до свого результату. Не хочу загадувати наперед, але мені здається, що нас почули, і в тому числі завдяки тому, що ми були чесними, відкрими, безкомпромісними та добре працювали. Нас почули, завдяки всім тим людям, які не побоялися і прийшли під НБУ, яких не показував жоден центральний канал, яких називали «купкою бомжів».

Насправді ж все вони - справжні герої. Ми добре виконали свою роботу, і я вважаю, що саме так має працювати опозиція - домагатися результату для людей, сідати за стіл переговорів і вести конструктивний діалог, а не руйнувати країну. Нам всім - учасникам мітингу під НБУ, партії "За життя" - вдалося зрушити з місця віз в той момент, коли всі вважали, що це неможливо. І ми довели, що єдиний правильний підхід - не базікати, а діяти; і діяти мирними шляхами, волею і непохитністю людей, - підкреслив Вадим Рабінович.


Політик також повідомив, що вже на понеділок запланована зустріч ініціативної групи з представниками банків.

Я бажаю нам, щоб ми не збилися з нашого шляху, щоб наші переговори були конструктивними, щоб всі люди, як і вкладники банку "Михайлівський", відчули на собі їх результати, - підсумував лідер партії «За життя» Вадим Рабінович.
Читайте також: Як проходять ракетні стрільби поблизу Криму (фоторепортаж)
Читайте також: Дуже круто. Флешмоб прикордонників та DZIDZIO (відео)
Читайте також: Орієнтуймось на Трампа та віримо в себе, - Рабінович про вибори