Україна
3 грудня 2016
Що попросили у Миколая діти із прифронтових територій (фото)
«Ми хочемо миру», - це було майже в кожному листі.
news-image

У сучасної дітвори - сучасні мрії, цілком відчутні. Діти хочуть все: від гаджетів до домашніх улюбленців. А іноді, зовсім по-дорослому, просять не для себе, а для своїх близьких.

Інформує «Є!», з посиланням на Радіо Свобода.

Ось, що бажають отримати на новорічні свята діти з маріупольської школи:

- У мене скоро все збудеться, я вже написав йому лист. І це секрет.

- Планшет новий.

- У мене батьки розлучені. Я б хотіла, щоб мама з татом знову були разом.

- Комп'ютер.

- Я б попросила у Святого Миколая здоров'я для батьків.

- Навіть не знаю. У мене все є, мені нічого не треба.

- Новий телефон.

- Ну, ми знаємо, що його не існує. Але можна сказати батькам, що просимо щось, а вони нам куплять. Так!

Благодійники з Коломиї запропонували маріупольським колегам провести для школярів з прифронтової зони спільну акцію під назвою «Лист Святому Миколаю». На таку пропозицію в Маріуполі відгукнулися відразу, і в школах встановили барвисті ящики для листів. Організатори акції вирішили порадувати дітей, що живуть в «сірій зоні», але не обмежуватися солодощами, а виконати будь-які побажання хлопців.

Спочатку співробітники благодійного фонду хотіли провести цю акцію для дошкільнят та учнів молодших класів. Але потім охопили всіх дітей до 14 років з прифронтових сіл Мирне, Андріївка, Чермалик та Новотроїцьке, а також маленьких переселенців, що живуть в Маріуполі.

Благодійникам не довелося довго чекати. За півтора місяці діти написали 500 листів - всі вони вже відправлені в Коломию. Майже в кожному з них не тільки прохання, а й подарунки самому Святому Миколаю - дитячі малюнки, вироби і аплікації. А ще бажання світу, каже соціальний працівник фонду «Карітас-Маріуполь» Ольга Сулеїна.

«Ми хочемо миру. Це було майже в кожному листі. Кожна дитина намагалася внести таку ось лепту. Те, що дітки живуть у такому нелегкому світі, наклало такий відбиток. А решта прохання були такі дитячі. Ми хочемо лего. Лего - ніндзяго. Ми хочемо бутси футбольні, ми хочемо м'яч. Хтось хоче джинси. А хтось хоче чоботи для молодшої сестрички, бо їй нема в чому вийти з дому », - розповідає про дитячі проханнях Ольга Сулеїна.

У Коломиї повним ходом йде підготовка до свята для дітей із зони бойових дій. У придбанні подарунків бере участь не тільки благодійний фонд. Одяг та іграшки купують жителі міста, і студенти. Співробітник благодійного фонду «Карітас-Коломия» Галина Скригунець запевняє, що жодна дитяча прохання не залишиться без уваги.

«Вже почався процес видачі листів жертводавцям, тим, хто бажає купити дитині подарунок. Листи доступні, побажання реальні, так що ніяких складнощів не бачу. Діти зі сходу частіше просять іграшки, одяг рідко. Є багато листів з побажаннями, щоб закінчилася війна. Звідти дуже багато. Тема актуальна для них. І ці діти однозначно щось отримають в подарунок, - каже Галина.

Меценати обох міст не приховують, що серйозно готуються до вручення подарунків і дуже хвилюються.

Читайте також: Дід Мороз більше не буде святкувати Новий рік з Українцями