Політика
3 грудня 2016
Чому Путін зараз не говорить про Україну
Розповів російський опозиціонер.
news-image

Російський опозиційний політик і лідер партії "Яблоко" Григорій Явлінський вважає, що проблема України буде постійною раною, яка кровоточить, для нинішньої Росії.

Про це він розповів у інтерв’юю "Радіо Свобода", передає «Є!».

Проблема щодо України стає хронічною, вона стає безперервним подразником. І там вимальовується тупик. Проблема спровокована Росією, організована Росією. А що тепер з нею робити? Вона не має рішення. Так, вона завдає величезної шкоди, болі та крові Україні. А робити щось з цим що? А користь Росії яка від цього? Навіщо це потрібно? Це поставило Росію в ізоляцію у світі, прирекло її на великі-великі труднощі. Ну, можливо, не хоче президент про це говорити, сподіваючись, що змінюється керівництво у Сполучених Штатах, в Європі, може бути, якось не загострюючи цю проблему. Але я думаю, що це дуже наївне уявлення, що це можна якось обійти. Неможливо це обійти, – підкреслив опозиційний політик.

Також він зазначив, що ця проблема завжди буде актуальною у Росії.

І заграти, як кажуть діти, її неможливо. Сьогодні можна щось таке зробити, а навіть в середньостроковій і довгостроковій перспективі абсолютно це неможливо. Це буде рана, яка буде постійно, завжди кровоточити. І дуже наївно в цьому сенсі виглядають в затвердженій і опублікованій зовнішньополітичною доктриною слова про те, що Україна... і там найдобріші слова. Дуже наївно. Це абсолютно безперспективна річ – в таких категоріях зараз розмовляти з Україною. Треба вирішувати питання Криму та треба вирішувати питання Донбасу. Неминучість, – резюмував Явлінський.