Суспільство
5 грудня 2016
У Росії 17-річного біженця з «ДНР» довели до суїциду
Не витримавши постійних докорів у тому, що він «хохол», колишній донеччанин вирішив порізати вени.
news-image

Данил В. два роки тому приїхав з мамою до Підмосков'я з окупованої території Донецької області. Йому тоді було 15 років. Пішов до школи № 2117 міста Щербинки Нової Москви. Мама підробляла в тій же школі, передає «Є!»

Над хлопцем щодня протягом двох років знущалися однокласники, а педагоги потурали цьому. Не витримавши постійних побиттів і докорів у тому, що він «хохол», колишній донеччанин вирішив порізати вени. Врятувало школяра те, що мама вчасно прийшла додому і застала його у ванній, а він сам ножем не зачепив великих вен.

Як повідомляє Life.ru, школяра доставили в інститут ім. Скліфосовського, де йому надали допомогу. Перебуваючи в палаті, він розповів слідчому, що по приїзду в РФ став піддаватися цькуванню з боку однокласників. Хлопця били два роки, кривдники обзивали його "хохлом" і кричали "Слава Україні".

Страти переслідували школяра кожну зміну. Спроба поскаржитися класній керівниці успіху не принесла. Вона потурала знущанням.

Мати школяра, мабуть, думала, що ситуація якось сама вирішиться, але спроба суїциду сина підштовхнула жінку до рішучих заходів. Вона поскаржилася в Слідчий комітет РФ і вимагає покарання педагогів. Виявляється, не тільки класна керівниця, а й деякі інші вчителі не злюбили її сина.

У самій школі № 2117 «Лайфу» відмовили в коментарях, заявивши, що ніхто не в курсі ситуації, що сталася, і ніхто нічого не знає. Поліція теж не має наміру афішувати конфлікт з переселенцем.

Читайте також: Великобританія готова сісти за стіл переговорів щодо виконання Будапештського меморандуму
Читайте також: Чи жалкують росіяни про розпад СРСР? - опитування
Читайте також: У Німеччині мігрант зґвалтував і вбив доньку чиновника Єврокомісії