Політика
6 грудня 2016
Луценко і Новинський влаштували сварку на засіданні регламентного комітету
Луценко заявив, що у Новинського паралельна свідомість.
news-image

Між  генпрокурором Юрієм Луценком і нардепом Вадимом Новинським під час засідання регламентного комітету Верховної Ради сталась сварка, передає «Є!», посилаючись на УП.

Генпрокурор відповів нардепу на його репліку про свято князя Олександра Невського, який «був за правду, а не за силу». 

«Сьогодні, як відомо, свято благовірного князя Олександра Невського, який вважав, що сила в правді та переміг хрестоносців на Чудському озері. Так от, за Вами, Юрію Віталійовичу, сила а за мною –правда», - сказав Новинський.

На це Луценко відповів, що князь ні з якими хрестоносцями на озері не бився. 

«Олександр Невський, як відомо, ні з якими хрестоносцями ні на якому озері не бився, а натомість є основоположником брехливого «руського міра», низку послідовників якого ми тут бачимо і чуємо», - сказав він.

У свою чергу, нардеп відповів генпрокурору, що Невський відновлював Київ після навали хана Батия. 

«Олександр Невський, наскільки я пам’ятаю, був князем Київським, знаходився тут деякий час і відновлював Київ після нашестя Батия. Так що треба вчити історію, це стосується руського міра», - заявив Новинський.

На це Луценко відповів, що «князь Олександр був кровником хана Батия, який зруйнував Київ – вам, як людині розумній, це буде цікаво знати».

Луценко також заявив, що Новинського паралельна свідомість. Так він відреагував на численні спроби нардепа перебити генпрокурора. 

«Я розумію, що ви вирощені в «руському міре», і у вас є паралельна свідомість, але я вас при виступі не перебивав», - заявив генпрокурор.

Як відомо, 3 листопада генеральний прокурор України Юрій Луценко оприлюднив фотокопію подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від Опоблоку Вадима Новинського. Луценко показав лише одну сторінку з подання і там ідеться про перевищення влади та скоєння злочинів спільно з Віктором Януковичем та правоохоронцями Києва при незаконному позбавленні волі архієпископа (нині митрополит. – Ред.) Драбинка, коли той був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ Володимира Сабодана.

Луценко зазначив, що згода Верховної Ради на притягнення до кримінальної відповідальності Новинського дозволить передати до суду першу справу проти колишнього президента Віктора Януковича.