Політика
7 грудня 2016
Аваков планує «реанімувати» Яценюка в Україні за гроші грального бізнесу,- ЗМІ
"Вибори не за горами, два роки пролетять як один день, а подейкують навіть про березень 2017 року".
news-image

Глава МВС Арсен Аваков не планує створювати власну партію, а має намір кинути всі сили і кошти на відродження рейтингу колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, який є лідером "Народного фронту", передає «Є!», посилаючись на "КП в Україні".

За даними ЗМІ, Аваков разом із народним депутатом Ігорем Котвицьким і головою Спілки вірмен України Віленом Шатворяном контролює мережу "В Мережі". Видання пише, що мережі "В Мережі" де під вивіскою працюють підпільні ігрові автомати, запропонували поміняти бренд під "Національна лотерея". Та, в свою чергу, належить вітчизняному монополісту на ринку лотерей – компанії УНЛ.

Джерело видання стверджує, що під виглядом боротьби з незаконним бізнесом на ігровому ринку відбувається масштабний "переділ". Таким чином, фактично, "В Мережі" змінить вивіску, однак продовжить працювати, в тому числі приносячи своїм власникам нелегальний прибуток.

"Аваківскі "В Мережі" зараз намагаються витіснити, а іноді перекупити конкурентів під соусом боротьби з ними. Робиться це не тільки для заробітку, хоча і цей чинник важливий, а тому що азартні гроші "живі" і невраховані. ЗМІ повідомляли, що тільки від лотерейного бізнесу місячний дохід для "контролера" може становити 60-90 млн грн. Нелегали ж можуть отримати і того більше з урахуванням їх антипатії до податків", - йдеться в статті.

За словами автора матеріалу, ці гроші Аваков має намір витратити на політичну "реанімацію" Яценюка: 

"Саме такі гроші нашим політикам простіше всього витрачати під час виборчих компаній. Адже вибори не за горами, два роки пролетять як один день, а подейкують навіть про березень 2017 року. Витрачати свої кровні вони не хочуть, старих олігархів вони вже обанкротили, звідки тоді брати гроші, щоб з нинішніх 2% підтримки знову зробити 20%? Яценюку так і кажуть – все можливо, потрібні тільки гроші і азартні ігри їх нам принесуть".

Джерело підкресло, що діяльність Авакова в партії розглядається не як самозбагачення, а як робота на спільну справу, мета якої – повернути Арсенію Петровичу керівництво країною.

"Він (Авакова – ред.) розумна людина і добре розуміє, що такі як він в Україні за визначенням ніколи не будуть обрані і його шанс – відродження Яценюка. Аваков бере на себе фінансування відродження Яценюка, а Яценюк, пересидівши в тіні деякий час, знову спробує взяти реванш. Саме для цього їм і потрібні ці заклади, адже азартні ігри - це шалені гроші, причому ніхто не знає реальних оборотів, крім власників, до яких сходяться ниточки", - розповіло джерело.
При цьому в статті підкреслюється, що легальний лотерейний ринок залишається непрозорим і в суспільстві не ведеться діалог як поліпшити державну політику у гральній сфері. Без цього ділки і далі зможуть використовувати ситуацію для незаконного збагачення - робить висновок автор.