Події
8 грудня 2016
Злочинці побили та пограбували учасника АТО
На сьогодні зловмисникам вже повідомлено про підозру.
news-image

Слідчі Олександрівського відділення поліції оголосили про підозру двом раніше засудженим громадянам, які побили та пограбували демобілізованого учасника бойових дій.

6 грудня о 05:03 до Олександрівського відділення ГУНП в Запорізькій області через «102» звернувся 39-річний мешканець села Степове. Чоловік розповів, що 10 хвилин тому на залізничному вокзалі «Запоріжжя-2» його побили та пограбували невідомі, після чого побігли у бік парку, повідомляє «Є!».

На місце події було направлено наряд патрульної служби та слідчо-оперативну групу відділу поліції. Там до правоохоронців звернувся з заявою потерпілий та повідомив, що о 04:50 його побили двоє невідомих, після чого з кишені куртки витягли мобільний телефон, банківську картку, посвідчення учасника бойових дій.  

Вжитими заходами розшуку наряд патрульної поліції при відпрацюванні прилеглої території, неподалік місця скоєння злочину, затримали схожих за описом потерпілого чоловіків. Ними виявились 45-річний та 38-річний раніше засуджені за вчинення корисливих злочинів мешканці Запоріжжя. Потерпілий впізнав в них своїх кривдників, а під час поверхневої перевірки у одного з них поліцейські виявили речі заявника. Патрульні передали злодіїв працівникам Олександрівського ВП. Останні доставили грабіжників у відділення поліції, де опитали їх.

На сьогодні зловмисникам вже повідомлено про підозру. Їх затримано у порядку ст. 208 КПК України та направлено в ізолятор тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Слідчим Олександрівського відділення поліції відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж). Нагадаємо, що санкція інкримінованої статті – позбавлення волі на строк від 4 до 6 років. Триває перевірка затриманих на причетність до вчинення аналогічних правопорушень.