Суспільство
8 грудня 2016
Одному з найбільш дорогих футболістів планети загрожує 6 років в'язниці
Якщо податкова перевірка доведе.
news-image

Кар'єра форварда мадридського "Реала" Кріштіану Роналду опинилася під загрозою. Лідеру збірної Португалії загрожує 6 років в'язниці.

Проект Football Leaks - спільне розслідування 12 європейських видань, які проаналізували 18,6 млн документів, отриманих від німецького тижневика Der Spiegel - викрив футболіста в приховуванні податків на суму 150 млн євро, передає «Є!» з посиланням на Обозреватель.

У той же час генеральний секретар податкового союзу Іспанії Хосе Марія Мольінедо в інтерв'ю іспанській радіостанції RAC1 заявила, що якщо вина Роналду буде доведена, то йому загрожує тюремне ув'язнення.

За її словами, через махінації Кріштіану іспанська податкова недоотримала 160 млн євро. Відзначається, що це злісний приклад ухилення від податків, тому за кожен рік приховування своїх доходів від оподаткування капітану збірної Португалії загрожує два роки в'язниці.

Якщо податкова перевірка доведе, що Роналду займався шахрайством протягом 3 років, то суд може відправити його "за грати" мінімум на 6 років. Крім того, Мольінедо заявила, що за справу Кріштіану повинна взятися і прокуратура Іспанії.