Події
8 грудня 2016
Новинський стверджує, що Порошенко особисто просив дати йому громадянство
У листі до Януковича за підписом Порошенка йдеться: "за особливі заслуги перед Україною прошу надати громадянство Новинському".
news-image

Депутат Вадим Новинський заявляє, що громадянство України екс-президент Віктор Янукович йому дав на прохання нинішнього президента Петра Порошенка. Про це він заявив з трибуни Верховної Ради, коментуючи подання генерального прокурора Юрія Луценка на позбавлення Новинського депутатської недоторканності, передає «Є!»

У поданні Генеральної прокуратури написано, що Янукович, задумавши свій злочинний план, надав мені громадянство. То я хочу сказати генеральному прокурору, щоб він це знав: підставою для надання мені громадянства колишнім президентом України було прохання міністра економіки в уряді Азарова – Петра Олексійовича Порошенка, – заявив Новинський.
Ось цей лист і ось його підпис. Тут сказано, що "за особливі заслуги перед Україною прошу надати громадянство Новинському, – показав депутат.
То, напевно, виходить, що членом тієї злочинної групи, яка задумала цей злочинний план зі скинення митрополита Володимира, є й президент Порошенко, – заявив Новинський.

Він надав продемонстрований лист керівництву Верховної Ради.  

Як відомо, 6 грудня регламентний комітет визначив недостатніми аргументи Генпрокуратури – і відмовився рекомендувати Верховній Раді позбавити Новинського недоторканності.

ГПУ хоче притягнути Новинського до відповідальності за звинуваченням в узурпації влади колишнього президента в частині тиску на церкву: підозрюють, що екс-"регіонал" допомагав Віктору Януковичу відсторонити від посади покійного нині митрополита УПЦ МП Володимира шляхом тиску й позбавлення волі його помічника архієпископа Олександра Драбинка.

Поки що Новинський процесуально проходить у даній справі як свідок.

Читайте також: Луценко у Раді зачитує звинувачення щодо Новинського
Читайте також: Кличко приїхав звітувати про свою роботу на снігоприбиральній машині (фото, відео)
Читайте також: Поліція затримала злочинців, що викрадали людей із метою вимагання