Суспільство
8 грудня 2016
Ляшка в Раді облила соком росіянка – екс-боєць батальйону «Айдар» (відео)
Лідер Радикальної партії раніше пообіцяв Юлії Толопі допомогти їй з наданням громадянства України.
news-image

Голову фракції Радикальної партії у Верховній Раді Олега Ляшка в кулуарах парламенту облила томатним соком громадянка Росії, колишній боєць батальйону Збройних сил України "Айдар" Юлія Толопа, передає «Є!» із посиланням на  "112 Україна".

Як пояснив Ляшко, Толопа брала участь в Антитерористичній операції (АТО) на Донбасі та свого часу звернулася до лідера радикалів із проханням допомогти їй у питанні отримання громадянства України.

Юлія Толопа – героїчна дівчина, яка, будучи громадянкою Росії, воювала на східному фронті, захищаючи нашу країну. Мені пощастило познайомитися з цією дівчиною влітку 2014 року. Юлія звернулася до мене з питанням допомогти їй отримати українське громадянство. Я написав звернення до президента України, я знайду вам копію цього документа. Перед тим, як обливати мене, повинні були з'ясувати, може, ви не знаєте як громадянка Росії, але за Конституцією України громадянство надається указом президента, - сказав Ляшко.

У свою чергу Толопа заявила, що неодноразово зверталася зі своїм питанням до лідера фракції Радикальної партії та нардепа від цієї політсили Ігоря Мосійчука:

Я зверталася до вас упродовж півтора року! Я телефонувала, я розмовляла з Мосійчуком, з вашим безпосереднім заступником. Хто він вам - заступник, не заступник?

 Спілкуючись з дівчиною, Ляшко спробував перейти на російську мову, але визнав, що погано нею володіє. Політик звинуватив у цій провокації проти себе колишнього колегу по фракції радикалів, а нині - представника депутатської групи "Воля народу" Сергія Мельничука, який раніше командував батальйоном "Айдар".

Я сприймаю цю дівчину спокійно, тому що її використали у провокації. Використав Мельничук. Він узяв цю молоду розумну дівчину та використав замість того, щоб допомогти їй отримати громадянство, - зазначив лідер Радикальної партії.

Ляшко також пообіцяв Толопі ще раз порушити питання надання їй українського громадянства та повідомив, що змушений їхати додому, щоб переодягнутися.

Читайте також: Савченко у Раді потиснула руку Новинському (фото)