Політика
19 грудня 2014
Кузьмін: Ціна закриття провадження проти Кучми у справі Гонгадзе - 1 млрд доларів
Екс-замгенпрокурора також заявив, що в пакет домовленостей з минулою владою входило і його звільнення з прокуратури
news-image

Екс-замгенпрокурора Ринат Кузьмін в ефірі телеканалу "1+1" в четвер, 18 грудня, заявив, що за припинення кримінальної справи проти Леоніда Кучми у справі про вбивство Георгія Гонадзе було сплачено нечуваний хабар в 1 млрд дол.

Про це пише "Єдність" з посиланням на "Українську правду".

"У 2013 році ми отримали інформацію про те, що за закриття карної справи проти Леоніда Кучми було сплачено безпрецедентний хабар у мільярд доларів. Стало відомо, що гроші за мовчання отримали і деякі свідки цієї справи і учасники процесу", - візначив Кузьмін.

Він також заявив, що в пакет домовленостей з минулою владою входило і його звільнення з прокуратури з притягненням до кримінальної відповідальності за сфальсифікованим обвинуваченням.

"На плівках Мельниченка є все, що необхідно прокурору і судді для розгляду справи і прийняття правильного процесуального рішення", - відзначив Кузьмін.

Як відомо, Кузьмін був першим заступником Генпрокурора і курував найбільш резонансі справи, в тому числі справу про вбивство Гонгадзе, переслідування Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

27 червня 2014 року Кузьміна оголошено у розшук, у тому числі міжнародний. Щодо Кузьміна проводиться досудове розслідування за підозрою в організації у 2010 році незаконного затримання екс-глави МВС Юрія Луценка.