Суспільство
11 грудня 2016
Чи можна називати її мамою: 3-річному хлопчику ампутували пальці через недбалість матері
Перебуваючи в кімнаті без нагляду дорослих хлопчик схопився за електричну плитку і обпік руку.
news-image

Під процесуальним керівництвом Краматорської місцевої прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом злісного невиконання батьківських обов'язків матір'ю, що призвело до тяжких наслідків для її 3-річну дитину.

Інформує «Є!», з посиланням на 6264.com.ua.

Встановлено, що 18 травня поточного року 26-річна жінка, яка самостійно виховує 4 малолітніх дітей, залишила їх самих вдома майже на цілу добу, в результаті чого малюкам виявилися легкодоступними електричні прилади. Так, перебуваючи в кімнаті без нагляду дорослих, один з хлопчиків 2013 р.н. схопився за електричну плитку і обпік руку.

Повернувшись додому, жінка побачила обпалені пальці дитини, однак за медичною допомогою протягом трьох тижнів не звернулася. В результаті злочинної недбалості матері у хлопчика виявився некроз і гнійне запалення опікових ран, що призвело до ампутації 4 пальців правої кінцівки і порушення її рухової функції.

Крім того, прокуратурою встановлено, що зазначена сім'я з 2012 року перебуває на обліку в Службі у справах дітей Краматорської міської ради. Матері-одиначці неодноразово вказувалося на необхідність поліпшення побутових умов проживання та забезпечення належної турботи за дітьми, часто були голодними і недоглянутими. На час «перевиховання» жінки малюків поміщали в притулок для дітей і в медичні установи.

Зараз жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст.166 КК України. Їй загрожує до 5 років за гратами.

Читайте також: Заморенного голодом власною горе-матір'ю однорічного хлопчика поховають у Києві