Політика
12 грудня 2016
Прем'єр-міністр Нідерландів буде просити лідерів ЄС обмежити дії України на час саміту - ЗМІ
Прем'єр країни планує звернутися до свого парламенту в разі, якщо його вимоги не будуть підтримані.
news-image

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у четвер буде просити лідерів ЄС обмежити дії України на саміті ЄС, передає «Є!», посилаючись на Reuters.

Крім того, Рютте також звернеться з проханням щодо обмежень на нагороди для Києва, які пропонуються в рамках угоди про співпраці.

«Рютте намагається звільнитися від політичної прив'язки після того, як голландські виборці, стурбовані витратами, відкинули так звану угоду про асоціацію на референдумі в квітні. Якщо його вимоги не будуть виконані, він планує звернутися у свій парламент, щоб виграти схвалення та перезаписати негативні голоси», - пише видання.

Нагадаємо, насьогодні погоджено три з чотирьох питань, щодо яких Нідерланди забажали юридично зобов’язуючої декларації, яка б дозволила їм ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

«Рютте (Марк Рютте, прем’єр-міністр Нідерландів, - ред.) сподівається у четвер (на цей день запланований саміт ЄС, - ред.) досягти остаточних домовленостей щодо законодавчо зобов’язуючої декларації», - заявляв раніше один із дипломатів.