Резонанс
13 грудня 2016
У Кремлі підтвердили участь російської сторони в переговорах Савченко з бойовиками "Д/ЛНР
За словами Савченко, зустріч «була спрямована на те, щоб посилити «мінський формат і зробити його більш дієвим».
news-image

У Кремлі підтвердили факт «неофіційних» переговорів із народним депутатом України Надією Савченко щодо обміну полоненими, а також назвали переговори України з бойовиками «безальтернативними». Про це журналістам сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання, наскільки Кремлю комфортно вести переговори із Савченко, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

В даному випадку подібні контакти не можуть мати міждержавного або ще якогось офіційного статусу, але, безумовно, з російської сторони завжди була готовність розмовляти з тими, хто бажає такого діалогу. Ким би він не був, - сказав Пєсков.

Він відзначив, що російська сторона завжди вказувала на «безальтернативність поступового налагодження в тому чи іншому форматі діалогу між Києвом і представниками Донбасу».

Відповідаючи на запитання УНІАН, чи може участь Савченко привести до конкретного результату і обміну полоненими, Пєсков зазначив:

Це залежатиме від того, наскільки президент і уряд України надають значення таким контактам, наскільки вони можуть використовувати ці контакти для одержання інформації з перших рук.

Відповідаючи на уточнююче запитання УНІАН, хто з боку РФ вів переговори із Савченко в Мінську, Пєсков сказав: 

Точно зараз не назву.

Як повідомлялося, 12 грудня Савченко підтвердила свою поїздку до Мінська, де відбулася її зустріч за участю російської сторони з ватажками терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким.

Щодо зустрічі в Мінську. Так, відбулася зустріч у мінському форматі, у тристоронньому, за присутності російської сторони і присутності Захарченка та Плотницького від «ДНР» і «ЛНР», - сказала Савченко.

За її словами, зустріч «була спрямована на те, щоб посилити «мінський формат і зробити його більш дієвим найближчим часом».

Читайте також: Савченко вийшла з «Батьківщини» - нардеп
Читайте також: Тимошенко заявила про можливе виключення Савченко з фракції
Читайте також: Журналісти під виглядом представників «ЛДНР» запропонували Савченко відкрити посольство в Києві (відео)