Події
13 грудня 2016
На військовому полігоні через детонацію міни поранені військові-контрактники
Солдати травмувалися під час занять з вогневої підготовки.
news-image

Військовою прокуратурою  Житомирського гарнізону Центрального регіону України розпочато кримінальне провадження за фактом отримання поранень та травм двома військовослужбовцями військової служби за контрактом ЗСУ під час виконання занять з вогневої підготовки. Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України, передає «Є!»

Попередньо встановлено, що в селі Тетерівка Житомирської області на військовому полігоні, за наказом командира, особовим складом десантно-штурмового батальйону однієї з військових частин, проводились заняття з вогневої підготовки з виконанням стрільб з міномету під час яких, відбулась детонація міни, що призвела до поранення та травмування двох старших солдатів.

Вказаних військовослужбовців було доставлено до Житомирського військового госпіталю, де їм встановили діагноз: струс головного мозку, численні поранення обличчя. На даний час їх стан задовільний та вони перебувають в неврологічному та офтальмологічному відділеннях, - йдеться в повідомленні відомства.

За вказаним фактом до ЄРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами та предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення).

Досудове розслідування проводить військова прокуратура Житомирського гарнізону. 
  

Читайте також: У Кремлі підтвердили участь російської сторони в переговорах Савченко з бойовиками "Д/ЛНР
Читайте також: Як виглядає один день із життя українського війська (відео)
Читайте також: СБУ розповіла про викриття українського офіцера-зрадника, звільненого з полону «ДНР»