Київ
13 грудня 2016
Столична влада планує розрахуватися з усіма боргами до 2020 року
Загальна сума боргів, яку вдалося ліквідувати, склала приблизно 10 мільярдів гривень.
news-image

Міська влада планує остаточно погасити зовнішні та внутрішні борги Києва до 2020 року. Про це заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

Упродовж двох останніх років ми погасили наші зовнішні і внутрішні борги. Загальна сума, яку вдалося ліквідувати, склала приблизно 10 мільярдів гривень. Боргу залишилося 13,5 мільярдів. Термін погашення – 2019-2020 роки, – зауважив Геннадій Пліс.

Він підкреслив, що на відсотки з обслуговування боргу в попередньому році в КМДА було виділено 1 млрд 600 млн грн. У поточному році завдяки зменшенню розміру боргу ці виплати зменшені до 640-641 млн грн. Тобто якщо на відсотки з обслуговування зовнішніх і внутрішніх боргів столиці в минулому році витрачалося більше ніж 4 млн грн у день, то зараз цей показник досягає рівня 1,7-1,8 млн грн у день.

Майже на мільярд ми зменшили виплати за відсотками за боргами, і цей мільярд – це наша економія, яка дозволяє нам збільшувати витрати на освіту, охорону праці та культуру, – підкреслив Геннадій Пліс.

Нагадаємо, 12 грудня 2016 року Київрада прийняла Програму економічного і соціально розвитку та Бюджет міста на 2017 рік.

Читайте також: Мера Києва визнано «Вічним чемпіоном світу»
Читайте також: У Солом’янському районі буде створено новий парк відпочинку
Читайте також: Українські науковці знайшли великі запаси газу