Суспільство
13 грудня 2016
Львівський священик відшукав древню молитву проти грипу
Представники духівництва вперше прочитали молитву про захист від епідемії.
news-image

Львівські священики, спостерігаючи за зростанням кількості хворих на ГРВІ та грип в країні, занепокоїлися і вирішили подбати про здоров'я свого приходу за допомогою молитви, передає «Є!» із посиланням на КП в Україні.

Клірик Свято-Покровського храму в місті Борислав Львівської області, отець Діонісій Буренко, відшукав в Інтернеті давню молитву проти епідемій.

Я ретельно перевірив інформацію, адже сьогодні дуже багато молитов у інтернеті насправді написані не священиками. На відміну від цієї. Вона з давнього молитвослова, - зазначив отець Діонісій Буренко.


Молитву після літургії прочитали протоієреї Микола Возняк і Діонісій Буренко. На службу прийшло близько 350 вірян - в цей момент всі стали на коліна і помолилися за позбавлення від хвороби себе і близьких.

Львівщину епідемія ще не захлеснула, і ми повинні також підтримати молитвою ті сім'ї, де вже від цієї хвороби померли люди, і помолитися за одужання тих, хто зараз хворий. Разом та за допомогою молитви ми зможемо подолати всі труднощі, - звернувся до вірян отець Діонісій.

Як розповів отець Діонісій, стародавня молитва до Господа покликана оберігати від епідемій всіх заразних хвороб, не тільки грипу і ГРВІ.

Звучить вона приблизно так:

Господи, ми самі своїми гріхами покликали на себе хвороби, прости гріхи наші й звільни нас від цієї хвороби.

Можливо, якщо ситуація із сезонною захворюваністю буде погіршуватися, священики візьмуть це благання на озброєння на всіх літургіях.

Читайте також: «В очі дивіться!» - Гройсман несподівано завітав в аптеку Чернівців, щоб дізнатися ціни на ліки (відео)
Читайте також: На Оболоні біля торгового центру сталася стрілянина, є поранений
Читайте також: Анастасія Дєєва отримує по тисячі гривень зарплати на день (документ)