Спорт
13 грудня 2016
Збірна Латвії відмовилася їхати на чемпіонат світу в Сочі
Збірна Латвії зі скелетону вирішила бойкотувати Чемпіонат світу - 2017, який пройде в Сочі. Таке рішення спортсмени прийняли у зв'язку з публікацією другої частини доповіді WADA про допінг.
news-image

Зазначають, що таке рішення спортсмени прийняли у зв'язку з публікацією другої частини доповіді незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) про допінг у російському спорті, передає «Є!», посилаючись на офіційний сайт команди.

"Минуло достатньо часу з перших публікацій WADA і Міжнародного олімпійського комітету (МОК) щодо брудних спортсменів у нашому виді спорту. Тепер, після останніх отриманих даних, ми говоримо: "Досить", - йдеться в повідомленні.

Латвійські спортсмени готові брати участь у чемпіонаті світу на будь-якій трасі, але не в Сочі.

"Ми були б раді взяти участь у чемпіонаті на будь-якій трасі світу, але ми не будемо виступати на чемпіонаті світу в Сочі - там, де 2014 року вкрали олімпійський дух", - наголошено в заяві команди.

Чемпіонат світу з бобслею і скелетону пройде в Сочі з 13 по 26 лютого.

Нагадаємо, Всесвітня антидопінгова асоціація (WADA) оприлюднила новий звіт про допінг у Росії, в якому стверджується, що більше тисячі російських спортсменів були задіяні в маніпуляціях з допінгом або виграли від них.

Міжнародний Олімпійський комітет 21 червня заявив про підтримку рішення ради Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF) не відновлювати членство Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА).