Світ
14 грудня 2016
В ООН запідозрили владу Сирії і Росії у воєнних злочинах в Алеппо
Влада Сирії, очевидно, відповідальна за те, щоб її народ перебував у безпеці.
news-image

З огляду на значну кількість жертв серед мирного населення і безпрецедентні бомбардування чиновники ООН зробили заяву, у якій звинуватили сирійські урядові війська та Російську Федерацію з Іраном у вчиненні військових злочинів, передає «Є!», посилаючись на «Радіо Свобода».

Так, сьогодні, чотирнадцятого грудня 2016 року, комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн повідомив, що він глибоко розчарований крахом домовленостей про перемир'я в Алеппо між урядовими військами та повстанцями. Ймовірно, знову завдаючи повітряних та артилерійських ударів, діючий президент Башар Асад та його російські та іранські соратники вчинили військові злочини, - зауважив міжнародний чиновник.



Нагадаємо, оголошене вчора в Алеппо перемир’я не протрималось і півдоби. Евакуацію мирного населення провести не вдалось через відновлення обстрілів. Урядові війська в ескалації конфлікту традиційно звинувачують повстанців. У свою чергу, глава турецької держави Реджеп Таїп Ердоган наголосив, що військові дії знову почались з вини підконтрольних діючому сирійському президенту військових підрозділів. Відтак, очільник МЗС Туреччини заявив, що відповідальність за нові бомбардування мають нести і союзники Асада – Росія та Іран.