Події
15 грудня 2016
У суді Москви хочуть визнати Революцію гідності державним переворотом
У московському суді розпочався відповідний судовий процес.
news-image

У Дорогомилівському районному суді Москви розпочався процес щодо визнання подій в Україні 2014 року державним переворотом. Відповідний позов до суду подав колишній депутат Верховної Ради від Партії регіонів Володимир Олійник. Про це повідомляють РИА Новости, передає «Є!»

Олійник просить суд "визнати юридичний факт скоєння в Україні держперевороту і, отже, нелегітимність нинішньої влади".

Суд визнав позовну заяву, прийняв її до провадження і сьогодні почав слухати справу по суті.

Олійник раніше на прес-конференції аявив, що "хоче домогтися притягнення до відповідальності осіб, які допустили незаконну зміну влади в Україні, тому він і звернувся до суду з позовом про встановлення юридичного факту держперевороту".

Я стверджую, що в діях осіб, причетних до прийняття і реалізації вищевказаних рішень, є ознаки злочинів, що передбачають відповідальність за статтею 109 КК України. Це дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. У народі це називають "державний переворот", - заявив Олійник.


Він поскаржився на те, що генпрокуратура України відмовилася порушити кримінальну справу за фактом його звернення з формулюванням "немає підстав для внесення до реєстру", що, за словами Олійника, є "грубим порушенням закону".

Олійник зазначив, що готовий дійти з цим питанням до Європейського суду з прав людини.

Читайте також: У Києві пікетують посольство РФ
Читайте також: Вранці тракторами знесли МАФи на Оболоні (фото)
Читайте також: Навальний розповів про долю Криму в разі його обрання президентом РФ