Події
15 грудня 2016
Стрілянина у Княжичах: Наступного тижня ГПУ отримає результати розслідування
У Княжичах внаслідок перестрілки загинули 5 поліцейських.
news-image

Наступного тижня Національна поліція має намір передати до Генеральної прокуратури результати службового розслідування перестрілки у селі Княжичах Київської області, внаслідок якої загинули 5 поліцейських, передає «Є!», посилаючись на т. в. о. голови Нацполіції Вадима Трояна.

«Думаю, на наступному тижні результат нашого внутрішнього розслідування я направлю до Генеральної прокуратури», – сказав Троян.

За його словами, ГПУ розслідує кримінальне провадження, розпочате за фактом вбивства працівників поліції.

Троян зауважив, що Національна поліція проводить внутрішнє службове розслідування, результати якого покажуть, хто і які накази давав поліцейським, хто і за що був відповідальним і які інструкції було порушено.

«На основі цього ми передамо в Генеральну прокуратуру пропозиції на погодження своїх рішень», – повідомив Троян.

Зазначається , що раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що інструкція для працівників поліції охорони буде прописана більш детально в тій частині, де йдеться про виявлення злому або втручання на охоронювані об’єкти.

«Також будуть зроблені кадрові висновки і кримінальні висновки, і вирок тій банді, яку ми там затримали і розслідування щодо якої ще триває», – наголосив Аваков.

Нагадаємо, в ніч на 4 грудня в селі Княжичі Київської області столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у той же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули 5 працівників поліції.