Політика
16 грудня 2016
Українські політики не хочуть розповідати, як працювали схеми Януковича, – ФБР
Гроші Януковича прикриті мовчанкою політиків.
news-image

З часів втечі Януковича з України жодна копійка з його "золотого мільярда" так і не потрапила до державного бюджету. І перепон для цього є чимало.

Одна з них – жоден з українських політиків, який може бути причетний до махінацій режиму Януковича, не готовий свідчити і співпрацювати зі слідством. У цьому в коментарі Радіо Свобода запевняє спеціальний агент Федерального бюро розслідування США Карен Грінвей, передає «Є!».

Вона протягом 18 місяців розслідує справу стосовно повернення грошей, виведених з України. За цей час її команда зібрала і передала до ГПУ низку доказів. Каже: тривалий час агенти не могли налагодити комунікацію із українськими правоохоронцями, втім, зараз спільну мову знайшли.

За її словами, найбільша проблема у справі – брак свідків: українські політики не хочуть розповідати, як працювали схеми Януковича.

Ми працюємо, ми розраховуємо і на вашу співпрацю, нам потрібні документи, нам потрібні свідки. Наголошу, що найбільша проблема в справі Януковича – це свідки, ніхто не готовий дати показання. І сказати, що так, я був присутній, коли формувалася ця схема, – зазначила Карен Грінвей.

Слід зазначити, що українська влада на банківських рахунках "клану" заарештувала півтора мільярда доларів, однак не може повернути їх до бюджету, оскільки немає закону. Про це заявляє міністр юстиції Павло Петренко.