Події
18 грудня 2016
Ветеран батальйону «Донбас»: ультиматум добробатов не зашкодить Мінському процесу і звільнення заручників
Шевченко: Ми плануємо долучити до блокади окупованих територій також залізничні колії.
news-image

Повинні бути звільнені всі українські заручники, і дискусія щодо зміни умов ультиматуму добровольчих батальйонів неможлива, заявив ветеран батальйону "Донбас" Євген Шевченко.

Колишні бійці добровольчих батальйонів, які збираються почати блокаду окупованих територій, вимагають звільнення з полону бойовиків "ДНР" та "ЛНР" всіх українських полонених. Про це заявив ветеран добровольчого батальйону "Донбас" Євген Шевченко в ефірі телеканалу "112 Україна", передає «Є!».

За його словами, блокада є ефективним способом впливу на процес звільнення українських заручників.

Механізм дуже простий, і у нас є досвід з цього приводу, коли в грудні 2014 року ми також частково блокували дороги, блокували гуманітарні конвої Ахметова (гуманітарна допомога від Фонду Ріната Ахметова для неподкотрольних Києву територій Донбасу. -" ГОРДОН "), якщо пам'ятаєте . у нас була вимога негайного звільнення або обміну наших добровольців з батальйону "Донбас", які з часів Іловайська ще перебували в полоні. протягом тижня 96 наших хлопців повернулися додому. На сьогоднішній день ми плануємо таким самим чином діяти, враховуючи успішний досвід, і долучити до блокади також залізничні колії , - сказав Шевченко.

Боєць заявив, що ультиматум не зашкодить Мінському процесу і процесу обміну заручників.

Чим він може нашкодити, якщо він проходить по Мінським домовленостями? Ми не вимагаємо звільнення, ми вимагаємо обміну, - зазначив Шевченко.

Він додав, що повинні бути звільнені всі українські заручники, і дискусія щодо зміни умов ультиматуму неможлива.