Події
18 грудня 2016
В Україні успішно випробували аналог американської ракети «Javelin» (Відео)
Принцип "вистрілив і забув".
news-image

Конструкторське бюро «Луч», інженерні потужності якого розташовані в Києві, опублікувало нову інформацію про успішні випробування переносного ракетного комплексу «Корсар». Особливістю даного комплексу є можливість стрільби з плеча, а також за принципом «вистрілив і забув». Крім того, комплекс може вражати ціль ударом зверху, в найменш захищену частину корпусу бронетехніки. Також він може обстрілювати зависаючі вертольоти.

Пише про це «Є!».

Конструкторське бюро опублікувало фотографії уражених цілей в результаті стрілянини із зазначеного ракетного комплексу. У повідомленні наголошується, що «Корсар» був створений для знищення рухомий бронетехніки в зоні бойових дій і буде використаний для знищення ворожих танків в зоні АТО.

17 липня на офіційній сторінці ДККБ «Луч» в Фейсбуці було розміщено відео з випробувань нового протитанкового ракетного комплексу РК-3 «Корсар». Зокрема, демонструється стрілянина з верстата і бруствера по рухомим і нерухомим цілям. Крім того, показана відносна безпека «Корсара» при обстрілі - на відео демонструється вибух при попаданні кулі калібру 7,62 мм в ракетний двигун.