Суспільство
20 грудня 2014
Через війну на Донбасі діти платять найвищу ціну
Щонайменше 130 тисяч дітей змушені були залишити свої будинки через конфлікт на сході України.
news-image

Про це заявив представник регіонального офісу ЮНІСЕФ у Східній Європі Крістен Елсбі, повідомляє "Є"(єдність.інфо) із посиланням Радіо Свобода.

"Для понад 1,7 млн. дітей ситуація через нинішній конфлікт залишається надзвичайно серйозною. З березня поточного року понад 1 млн. людей залишили свої будинки, 540 тисяч з них перемістилися всередині України,  їхня кількість продовжує зростати щотижня. Щонайменше 130 тисяч тих, хто змушений був залишити свої будинки – це діти. Ще десятки тисяч дітей досі залишаються у зоні конфлікту", – зазначила Елсбі.

Критичною є зокрема ситуація із освітою на Донбасі.

"Конфлікт на сході України зашкодив навчанню до 50 тисяч дітей. У регіонах Донецької області, де наразі ведуться бойові дії залишаються закритими 147 шкіл, згідно з нашим моніторингом. 187 навчальних закладів є частково чи повністю зруйнованими", – зазначила Елсбі.

За її словами, "діти платять найвищу ціну у нинішньому конфлікті в Україні: пошкоджена інфраструктура, водосховища, ускладнений доступ для отримання медичної допомоги у зоні бойових дій".

"Це ставить під загрозу життя дітей", – наголошує представник регіонального офісу ЮНІСЕФ у Східній Європі.

Раніше ООН оприлюднила дані, згідно з якими  за час збройного конфлікту на Донбасі загинуло 4 тисячі 634 людини, включаючи загиблих у "Боїнгу-777", який розбився на Донбасі.