Резонанс
19 грудня 2016
«ПриватБанк» буде продано - Данилюк
Міністр фінансів стверджує, що власники "ПриватБанку" самі попросили уряд увійти в капітал банку.
news-image

Після повної стабілізації "ПриватБанк" буде проданий. Про це в ході спільного брифінгу з головою Нацбанку Валерією Гонтаревою з приводу націоналізації "ПриватБанку" повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

Після того, як банк повністю стабілізується, почне реалізовувати стратегічний план розвитку, держава планує цей банк продати. І це створює нормальні конкурентні умови на ринку. Продати за прозорими умовами, - сказав він.

Данилюк стверджує, що власники "ПриватБанку" самі попросили уряд увійти в капітал банку.

Ліквідація дефіциту капіталу банку відбудеться у кілька етапів. На першому етапі Міністерство фінансів випустить облігації на суму 43 млрд грн. Важливо відзначити наступне, що власники самі звернулися до уряду з проханням увійти в капітал банку, а також щоб Уряд взяв на себе зобов'язання: перше - спокійної передачі банку у державну власність, а також зобов'язання щодо реструктуризації портфеля після переходу банку у державну власність структуризації портфелю, який компенсує витрати держави, понесені при переході банку в державну власність.

Наше завдання не тільки стабілізувати банк, а також розвивати його, - сказав Данилюк.

Читайте також: Гонтарева прокоментувала націоналізацію «ПриватБанку»
Читайте також: Стало відомо, хто став новим головою правління Приватбанку
Читайте також: Кличко просить Кабмін не приймати транспортну ініціативу Мінінфраструктури