Суспільство
19 грудня 2016
Замореного голодом Данилка Трохимчука поховали на Чернігівщині
Дитина померла з голоду в Києві.
news-image

11 грудня в Носівці на кладовищі неподалік цукрозаводу (всього в райцентрі вісім цвинтарів) поховали маленького Данилка Трохимчука. Йому був рік і одинадцять місяців. Дитина померла з голоду в Києві, у найманій квартирі, передає «Є!», посилаючись на Голос.

Ця історія сколихнула всю Україну. 20-річна мама Владислава Трохимчук залишила двох діток самих, без їжі й води, на дев’ять днів. Поїхала в інший район столиці до співмешканця Антона Подчапка. Від нього два місяці тому народила доньку Софію.

Малі намагалися вибратися з зачиненої кімнати. Відірвали шматок лінолеуму біля дверей. Здерли зі стіни шпалери. Можливо, намагалися їх їсти. Третього грудня, на шостий день голодних мук, помер Данилко. Трирічна Аня просиділа ще три дні в кімнаті поруч з трупом брата.

Не знав про те, що діти помирають з голоду, батько Олексій Трохимчук. Каже, Влада рік тому пішла від нього й заборонила бачитися з дітьми. П’ятого грудня горе-мати говорила по мобільному з рідною сестрою Олексія Марією Трохимчук. Сказала, що 28 грудня в Данилка День народження, потрібні саночки. Хоча в цей момент хлопчик вже був мертвий два дні.

За рішенням Голосіївського суду, Владиславу Трохимчук на два місяці закрили в СІЗО. Аня й Софійка (її теж забрали) тепер у лікарні. За два місяці Владислава з Антоном Подчапком навіть не зареєстрували доньку. Дівчаткам уже знайшли прийомну сім’ю. На матір очікує суд.

Данилка поховали в Носівці, бо бабуся по батькові звідти родом. Нині в Носівці мешкає її брат Микола Супрун. Могила хлопчика поряд із похованням прабабусі Ксенії Супрун. Вона померла ще в 1991 році. Над могилою дитини — сім вінків.