Україна
20 грудня 2016
В Криму застосовують найгірші методи СССР - тортури і вбивства: повідомляє Порошенко
Президент підкреслив, що це рішення Генасамблеї ООН "дуже важливий знак міжнародної єдності і солідарності".
news-image

У Криму застосовують найгірші практики Радянського Союзу, включаючи методи "каральної психіатрії", показові судилища, викрадення, тортури і навіть умисні вбивства людей, які відкрито виступають проти російської окупації на українській території. Про це заявив президент України Петро Порошенко, коментуючи прийняття Генеральною асамблеєю ООН резолюції про ситуацію з правами людини в Криму і місті Севастополь. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.

Президент підкреслив, що це рішення Генасамблеї ООН "дуже важливий знак міжнародної єдності і солідарності".

Порошенко подякував всім партнерам за голоси на підтримку резолюції і підготовці документа.

"Тепер на вищому міжнародному рівні ця резолюція закріплює за Росією статус окупаційної влади і покладає на неї всю відповідальність за брутальне порушення прав людини на тимчасово окупованій території України - в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь", - заявив Порошенко.

За словами президента, прийнята резолюція демонструє широкий фронт підтримки міжнародного права і основоположних цінностей післявоєнного світового порядку.

"Агресор повинен відчути високу ціну за скоєні злочини на українській території", - підкреслив глава держави.

19 грудня Генеральна Асамблея ООН затвердила резолюцію про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна), проект якої був прийнятий 15 листопада в Третьому комітеті Організації.

Росія окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції. За проведення Москвою так званих виборів за участю Криму в 2016-му році парламент України визнав Держдуму РФ нелегітимною.

Читайте також: Клімкін натякнув про причину вбивства посла Росії в Туреччині