Світ
20 грудня 2016
Російського школяра ФСБ забрало прямо з уроків за допис у ВКонтакте
16-річного хлопця підозрюють в екстремізмі.
news-image

У Пермському краї співробітники ФСБ порушили кримінальну справу за фактом екстремізму щодо 16-річного язичника Марка Р. Про це повідомляє прес-служба Пермського регіонального правозахисного центру (ПРПЦ), передає Лента.ру, повідомляє «Є!»

Школяреві пред'явлено звинувачення по другій частині 280 статті КК РФ ( «Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності, здійснені з використанням засобів масової інформації або інформаційно-телекомунікаційних мереж, в тому числі і інтернету»).

Приводом для порушення справи став запис, опублікована підлітком у «ВКонтакте», - в листуванні з товаришами-християнами він заявив, що «церкви треба спалювати». Пізніше Марк видалив провокаційне повідомлення.

Було проведено спеціальне лінгвістичне дослідження, результати якого підтвердили підозри, що школяр залишив на своїй сторінці «висловлювання спонукального характеру, що закликають до ворожих дій».

Марка забрали зі школи прямо з уроків. В результаті його опитали в будівлі управління відомства і відпустили під підписку про невиїзд, - уточнили в ПРПЦ
Читайте також: Курс валют на 20 грудня
Читайте також: Як виглядає світлове 3D-шоу на фасаді Національної опери - фотофакт