Світ
20 грудня 2016
По флакону в одні руки: у Білорусі обмежили продаж настоянок глоду після смертей в РФ
В Росії кількість померлих унаслідок вживання концентрату для ванн "Глід" зросла до 54 осіб.
news-image

У Білорусі ввели обмеження на продаж настоянки глоду, календули, валеріани в аптеках. Тепер відпускати їх будуть тільки по одному флакону в одні руки, а продавати настоянки вночі заборонено. Про це повідомляє місцеве видання tut.by, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Обмеження торкнулися настоянки собачої кропиви, календули, валеріани і мурашиного спирту. У нічний час аптекам рекомендують пропонувати аналоги настоянок у вигляді таблеток, капсул, мазей і гелів, які не містять спирт, - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в Білорусі вже обговорювалося питання обмеження продажу настоянки глоду. Правда, мова йшла про реалізацію настоянки за рецептом. Лікарі призначають її в якості дешевого засобу для комплексного лікування різного роду серцевих захворювань. Але на практиці основними споживачами препарату є люди, що страждають алкоголізмом. Раніше настоянку продавали по два флакони в одні руки.

Як відомо, в Росії кількість померлих унаслідок вживання всередину концентрату для ванн "Глід" зросла до 54 осіб, ще 13 знаходиться в критичному стані. 20 грудня оголошено в Іркутській області днем жалоби за загиблими.

Читайте також: Заступник голови АП придбав квартиру на Печерську за 5 мільйонів
Читайте також: Як розважалися українці протягом року - дослідження
Читайте також: Як виглядає головна ялинка країни? (фоторепортаж)