На «Антонові» представили новий літак Ан-132 (відео)
Літак Ан-132D розроблено на замовлення Саудівської Аравії.
news-image

На держпідприємстві "Антонов" у Києві у вівторок представили новий український літак - транспортник Ан-132. У презентації взяв участь президент Петро Порошенко, передає «Є!» із посиланням на LB.ua.

Ми впевнені, що цей літак має велике майбутнє. Ми впевнені, що для нього є ринок 260-290 літаків до 2035 року. І я вдячний за це свято всім нашим літакобудівникам і бажаю новому літаку Ан щасливої долі, - сказав президент.

Літак Ан-132D розроблено на замовлення Саудівської Аравії.

У "Антонова" був підписаний меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. Частину літаків виготовлятимуть в Україні (дослідний екземпляр зібрано на "Антонові"), але одночасно з цим в Саудівській Аравії будуть створювати потужності для виробництва цього літака і компонентів на території королівства.

Інтелектуальна власність на літак розділена в рівних частках між двома сторонами. Вартість літака поки що не називається. Рішення про те, чи буде підписано чіткий контракт на 80 літаків, ухвалять після постачання першого зразка.

Ан-132 - перший літак у лінійці "Антонова" без російських комплектуючих. Літак призначений для польотів на малих і середньомагістральних маршрутах, він зможе виконувати широкий спектр завдань з перевезення вантажів. Він буде мати крейсерську швидкість 500 км/год. і максимальну висоту крейсерського польоту 9000 м з максимальним навантаженням 9,2 тонни.