Резонанс
20 грудня 2016
Онищенко заявив, що поліграф підтвердив правдивість його звинувачень
Він підкреслив, що ініціатива цієї перевірки виходила не від нього, а від спецслужб США.
news-image

Депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко стверджує, що перевірка його звинувачень на адресу президента Петра Порошенка на детекторі брехні підтвердила їхню правдивість. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Є!» із посиланням на УП.

Показник поліграфа – 97% підтвердження моїх заяв. Для прикладу, в криміналістиці вважаються достовірними показники вище 70%. Все, що я кажу про корупцію Порошенка – це правда, – заявив він.

Зокрема, за словами Онищенка, його запитували про те, чи отримував Порошенко від нього гроші за голосування, а також чи передавав Порошенко гроші через нього для підкупу інших депутатів.

Онищенко заявив, що його перевірку на поліграфі здійснювали "за своєю ініціативою співробітники американських спецслужб, а якщо конкретно – президент ради директорів асоціації поліграфістів США".

Він також в окремому пості підкреслив, що ініціатива цієї перевірки виходила не від нього, а від спецслужб США.

На думку депутата, ця перевірка – "простий і надійний метод, що дозволяє репутаційно розставити всі крапки над і".

Він також опублікував висновки перевірки на бланку компанії Excalibur Consulting. У документі підкреслюється, що перевірка не виявила обману в словах Онищенка.

На сайті цієї компанії вказується, що вона здійснює перевірку та надає рішення в сфері безпеки для клієнтів приватного і публічного секторів протягом більш ніж ста років.

Як відомо, про перевірку на поліграфі Онищенко повідомив у понеділок, опублікувавши відповідні фотографії. Також він стверджував, що перевірку проводило ФБР.

Перебуваючи у Великобританії Онищенко заявив, що через нього АП здійснювала підкуп депутатів заради певних голосувань. Він зазначив, що готовий передати ці матеріали НАБУ, але не хоче це робити у Варшаві, де, за його словами, представники НАБУ пропонували йому зустріч. 

Крім того, Онищенко заявив, що передав Сполученим Штатам Америки компромат на президента Петра Порошенка, який він начебто записував протягом року.

В Україні Онищенко переслідується за підозрою в масштабній корупції в газовій сфері.

 

 

 

Читайте також: Росія готова відповзти з Донбасу в обмін на Крим - політолог РФ
Читайте також: «У Києві продавати алкоголь вночі можна» - Антимонопольний комітет
Читайте також: У Києві з’явиться провулок Сергія Параджанова і зникне вулиця Павлика Морозова