Суспільство
21 грудня 2016
У Росії вчительку звільнили через участь у ЛГБТ-пабліках та пірсинг
Петербурзький громадський активіст поскаржився на її профіль у соціальній мережі керівництву школи.
news-image

У Красноярську розгорається скандал зі звільненням вчительки через профіль в соціальній мережі, передає «Є!» із посиланням на Life.

Марія Шестопалова до недавнього часу працювала в Центрі додаткової освіти в місті Красноярську, вчила дітей естрадному вокалу. Вчора, 20 грудня, керівництво навчального закладу викликало вчительку на позачергові збори, присвячене профілю дівчини в соціальній мережі.

Керівництво повідомило, що на пошту установи та в управління освіти адміністрації Красноярська надійшла скарга на Марію, як на педагога, "яка вчинила аморальний вчинок".

До скарги було докладено "досьє" - детальний аналіз профілю Марії Шестопалової в соцмережі.

У документі оцінювалися групи, в яких брала участь вчителька, її записи на сторінці, а також фотографії.

Автори документа стверджують, що групи, в яких брала участь Марія Шестопалова, пропагують педофілію, гомосексуалізм, націоналізм. Крім того, в документі звертали увагу на пірсинг і "аморальні фотографії".

Як показує аналіз сторінки Марії Шестопалової, Марія - розпущена особа. Даний викладач явно не відповідає займаній посаді й здатний завдати шкоди своїм учням, - заявляють автори документа.

Автор документа - Тимур Булатов, активіст з Санкт-Петербурга, який вже давно займається пошуком аморальних, на його думку, вчителів. Тимур стежить в соцмережах за профілями вчителів по всій Росії й звертається зі скаргами на тих, хто, на його думку, не може працювати з дітьми.

За словами Булатова, Марія Шестопалова стала 65-й вчителькою, яку звільнили після його жалоби.

По словах Марії, керівництво центру серйозно поставився до скарги й змусило її написати заяву за власним бажанням. Вона шкодує, що колеги не встали на її бік і, як виражається вчителька, "зрадили її", але кар'єру викладача вона кидати не має наміру. Всі звинувачення Марія вважає безпідставними. Вчителька заявила, що фотографії, які наводить у приклад Булатов, зроблені до початку її викладацької діяльності, а участь у групах не може бути підставою для звільнення.

Тепер Марія повернеться в школу, де раніше підробляла. Ситуацію з активістом Тимуром Булатовим вона кидати не має наміру. Зараз вчителька шукає юриста, щоб "покарати даного шахрая".

Читайте також: На сайті КМДА зареєстрували петицію про закриття заводу «Фанплит», що забруднюює екологію лівобережжя столиці
Читайте також: Цукерки викликали дипломатичний скандал між Хорватією та Словенією
Читайте також: Комуністи РФ мріють про союз України, Росії, Білорусі та Казахстану