Резонанс
21 грудня 2016
Київ проведе техекспертизу «чорного» театру на Андріївському узвозі
До травня робоча група сформує рекомендації щодо будівлі Театру на Подолі.
news-image

Столична влада обіцяє провести незалежну технічну експертизу щодо можливих порушень містобудівного, пам’яткоохоронного законодавства, авторських прав при реконструкції будівлі Театру на Подолі до квітня 2017 року. Про це у Facebook повідомив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, передає «Є!»

До квітня ми маємо провести незалежну технічну експертизу щодо можливих порушень містобудівного, пам’яткоохоронного законодавства, авторських прав при реконструкції будівлі Театру на Подолі, а також всіх необхідних експертиз, які будуть визначені Робочою групою, - написав чиновник.

Бондаренко відзначив, що робочу групу створять до середини січня.

Вона повинна буде напрацювати механізм публічного обговорення низки питань – від містобудівного та пам’яткоохоронного законодавства до нового будівництва в історичному середовищі, долі Андріївського узвозу, меценатства тощо.

До травня робочій групі необхідно буде сформувати рекомендації Архітектурно-містобудівній раді та головному архітекторові міста Києва щодо будівлі Театру на Подолі.

До цього часу необхідно розпочати розробку окремих регуляторних актів для гармонізації взаємовідносин між громадою, бізнесом та адміністрацією на рівні міського менеджменту, - відзначив чиновник.
До травня ми маємо розпочати дискусію стосовно долі Андріївського узвозу для убезпечення майбутніх конфліктних ситуацій, розпочати розробку стратегічного документу щодо майбутнього розвитку вулиці Андріївський узвіз, - переконаний керівник апарату КМДА.

Він закликав столичних мешканців долучитися до робочої групи та обговорення питань містобудування у Києві.

Як відомо, киян обурив фасад нової будівлі Київського драматичного театру, зведеного на Андріївському узвозі.

Читайте також: «Нехай ця країна горить вогнем» - Червоненко провалив конкурс на посаду голови ОДА (відео)
Читайте також: На сайті КМДА зареєстрували петицію про закриття заводу «Фанплит», що забруднюює екологію лівобережжя столиці
Читайте також: У Росії вчительку звільнили через участь у ЛГБТ-пабліках та пірсинг