Події
22 грудня 2016
Мінфін офіційно купив 100% акцій «ПриватБанку»
Фонд гарантування вкладів підписав з Мінфіном договір про продаж акцій "ПриватБанку" 21 грудня.
news-image

Мінфін офіційно купив 100% акцій Оскільки капітал "ПриватБанку" придбав негативне значення, Фонд гарантування вкладів продав 100% його акцій Міністерству фінансів України за одну гривню.

21 грудня 2016 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб підписав договір про продаж 100% акцій "ПриватБанку" Міністерству фінансів України. Про це повідомляє прес-служба фонду, пердає «Є!».

Функцією фонду було встановлення контролю над банком, його підготовка до переведення в державну власність і забезпечення передачі новому власнику, - відзначили в установі.

У фонді також заявили, що протягом 72 годин вони сформували резерви під активні операції, провели додаткову емісію акцій і забезпечили їх розміщення, а також сформували перехідною баланс.

Оскільки капітал" ПриватБанку "придбав негативне значення, Фонд гарантування, відповідно до закону України" Про систему гарантування вкладів фізичних осіб ", продав акції цього банку Міністерству фінансів в повному обсязі за одну гривню. Таким чином, держава придбала право власності на акції банку після завершення двох календарних днів з дня, наступного за днем ​​початку процедури виведення банку з ринку, - підкреслили у Фонді гарантування вкладів.


19 грудня 2016 року у спільному брифінгу глави НБУ Валерія Гонтаревої і міністра фінансів Олександра Данилюка було офіційно оголошено про націоналізацію "ПриватБанку". Гонтарева повідомила, що націоналізація була єдиною можливістю "зберегти гроші вкладників і зберегти фінансову систему".

В "ПриватБанк" введуть тимчасову адміністрацію, яку має очолити екс-міністр фінансів Олександр Шлапак. Офіційно про його призначення поки не повідомлялося. В URL-адресу сторінки, на якій опубліковано його звернення до клієнтів і співробітників, вказується, що він є головою правління.
За словами Данилюка, після стабілізації роботи банку його продадуть.
Як повідомляє НБУ, на 1 жовтня 2016 року, за розміром активів (271,8 млрд грн) "ПриватБанк" посідав перше місце серед 100 діючих фінансових установ.