Події
22 грудня 2016
МЗС РФ образилися на жарти українського посла про отруєння Глодом
Напередодні в Іркутську сталося масове отруєння сурогатним алкоголем.
news-image

Міністерство закордонних справ (МЗС) Російської Федерації (РФ) обурилося тим, що посол України у Фінляндії Андрій Олефіров запостив у себе в Twitter гумористичні картинки, пов'язані з темою отруєння концентратом для ванн «Глід» в РФ. Про це стало відомо у четвер, 22 грудня, з повідомлення МЗС РФ на сторінці в Facebook, передає «Є!», посилаючись на БІЗНЕС.

МЗС РФ: «Не скажете, навіщо українські посли в соціальних мережах публікують «веселі картинки» на тему масового отруєння в Іркутську підробленими спиртовмісним засобом «Глід»?»

Відомство також опублікувало скріншоти постів Андрія Олефірова. У свою чергу український посол з гумором прокоментував репліку російських дипломатів, написавши «БоярышникНаш» і поделилился повідомленнями про російської агресії в Донбасі і в Криму. Пізніше деякі публікації, які обурили російське зовнішньополітичне відомство, зникли з аккаунта Андрія Олефірова.

Напередодні в Іркутську сталося масове отруєння сурогатним алкоголем – концентратом для ванн «Глід». Чистячий засіб містив метиловий спирт, хоча на етикетці вказано етиловий. За останньою інформацією отруїлися сурогатом 72 людини.

Як повідомляв БІЗНЕС 30 листопада, настоянка глоду і лосьйон «Огірковий» займають 20% алкогольного ринку Росії. Також повідомлялося, що в Київраді відмовилися скасовувати заборону на продаж спиртного вночі