Політика
23 грудня 2016
Журналіст - Путіну: «Для українців росіяни назавжди залишаться окупантами» (відео)
Український журналіст поставив незручне питання президенту РФ на щорічній прес-конференції.
news-image

Український журналіст Роман Цимбалюк поставив незручне питання президенту Росії Володимиру Путіну на щорічній прес-конференції для ЗМІ, передає «Є!» із посиланням на IPress.ua.

За останні роки Ваша країна під Вашим керівництвом спіймала так багато громадян України, що режисери зі світовим ім'ям просять вас звільнити українського режисера. Я як кореспондент український хочу Вас попросити проявити милосердя і відпустити журналіста "Укрінформу" Романа Сущенка, тому що справи проти громадян України виглядають політично мотивованими. І якщо катувати людей, як кримських диверсантів, як Захтея і Панова, то в шпигунстві на користь України зізнаюся я й навіть Ви, - наголосив Цимбалюк.
Ви часто говорите, що були змушені захищати російськомовне населення в Криму і на Донбасі. Ви в минулому році говорили, що ніколи не приховували, що відправляли на Донбас людей вирішувати військові питання. Уточніть, де це написано в Мінських угодах? І чи розумієте Ви, що якщо Ви навіть колись підете на пенсію, росіяни залишаться для українців окупантами? - запитав журналіст.

На останнє питання Путін відповів коротко:

Ви знаєте, добре було б домогтися того щоб на Донбасі українську армію не вважали окупантом, - сказав він.
Читайте також: Путін побачив у «безвізі» з ЄС ризики для України
Читайте також: Путін заявляє, що затримані в Криму «розвідники» з України дають детальні зізнання
Читайте також: Кличко звільнив директора комунального підприємства через «втрату довіри»