Війна
24 грудня 2016
Атака позицій ЗСУ на Світлодарській дузі (в тому числі обстріл із Градів)
На Луганському напрямку, за даними штабу АТО, бойовики відкривали вогонь з реактивних систем залпового вогню БМ-21 Град в районі Сизого
news-image

Протягом минулої п’ятниці, 23 грудня, російсько-окупаційні війська здійснили 50 обстрілів у Донбасі, з них два – по населеному пункту Миронівка, що на Донецькому напрямку, повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Інформує «Є!»,  з посиланням на nv.ua.

"На Маріупольському зі 122-мм артилерії, 120-ти та 82-мм мінометів, гранатометів різних систем багаторазово вели вогонь по Широкиному, Лебединському, Талаківці та Водяному. Новотроїцьке обстріляли з гранатометів, а Широкине – з озброєння БМП", - говориться у повідомленні штабу, обнародуваному в Facebook.

Окрім того, окупанти атакували позиції Збройних сил України поблизу Водяного, однак після відкриття вогню у відповідь відступили.

На Донецькому напрямку, за даними штабу АТО, бойовики зі 152-мм артилерії обстріляли позиції ЗСУ в районі Красного пахаря та Північного. З мінометів калібру 120 та 82-мм, гранатометів різних систем були обстріляні Авдіївка, Новолуганське, Південне, Новоселівка Друга та Верхньоторецьке. Зі 152-мм артилерії окупанти вкотре обстріляли Миронівку.

На Світлодарській дузі, яка є найбільш гарячою точкою, бойовики вели вогонь 122-мм артилерії, мінометів, озброєння БМП та великокаліберних кулеметів по позиціях українських військових в районі Луганського. Загалом протягом доби, за підрахунками штабу,  бойовики тричі намагалися атакувати позиції ЗСУ в районі Світлодарської дуги, та кожного разу змушені були, забираючи поранених, відступати.

На Луганському напрямку, за даними штабу АТО, бойовики відкривали вогонь з реактивних систем залпового вогню БМ-21 Град в районі  Сизого. Зі 152-мм артилерії бойовики обстріляли Троїцьке та двічі – Новозванівку. Зі 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї – Троїцьке, Новоолександрівку, Жовте, Лобачеве та Станицю Луганську.

 

Читайте також: У 2017 році передбачається зниження тарифу на водопостачання