Світ
24 грудня 2016
У Росії на військовому складі підірвались двоє грабіжників
В червні минулого року на цих складах сталася велика пожежа..
news-image
 
Двоє чоловіків у віці 24 і 26 років загинули поблизу населеного пункту Урман, за даним фактом розпочато дослідчу перевірку», – повідомили у Слідчому комітеті РФ.

Інформує «Є!», з посиланням на Вголос.

За версією слідства, троє чоловіків у пошуках металобрухту пробралися на територію військового складу, закритого для утилізації. Грабіжники збирали латунні комплектуючі артилерійських снарядів, але їх помітила охорона складу. Щоб відволікти охорону, грабіжники підпалили порох від боєприпасів, що призвело до вибуху 30 снарядів. Внаслідок цього двоє грабіжників загинули.

Колишній арсенал був розформований у 2011 році і переданий на утилізацію. По периметру встановлено огорожу з попереджувальними табличками, також місцеве населення неодноразово сповіщали про небезпеку проникнення. Однак це вже не перший випадок незаконного проникнення мисливців за металобрухтом. В червні минулого року на цих складах сталася велика пожежа. Тоді через вибухи боєприпасів у районі, де розташований населений пункт, був введений режим надзвичайної ситуації, а з населеного пункту Урман було евакуйовано понад тисячу осіб, в тому числі 350 дітей.

Читайте також: Лисенко повідомив про кількість постраждалих в зоні АТО за минулу добу