Світ
24 грудня 2016
У Туреччині 10 тис користувачів соцмереж перебувають під слідством через підозру у пропаганді тероризму
У турецькому МВД стверджують, що користувачі соцмереж, щодо яких велося розслідування, займалися пропагандою тероризму.
news-image

У Туреччині наразі під слідством за підозрою у пропаганді тероризму та образи вищих посадових осіб держави в соціальних мережах перебувають 10 тисяч осіб.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це пише Turkish Minute з посиланням на повідомлення МВС Туреччини. Зокрема, у міністерстві заявили, що за останні 6 місяців велося слідство щодо 3 710 користувачів соціальних мереж, з яких 1 656 осіб були затримані. В той же час 1 203 особи були умовно звільнені.

У турецькому МВД стверджують, що користувачі соцмереж, щодо яких велося розслідування, займалися пропагандою тероризму, розпалюванням ворожнечі, заявляли про зв'язки з терористичними організаціями та ображали вищих посадових осіб держави у соцмережах.

Крім того, у міністерстві заявили, що перевели на новий рівень співпрацю з Twitter, Facebook, YouTube а також з національними і міжнародними постачальниками послуг.

В Туреччині після спроби військового перевороту було затримано понад 13 000 людей. Як відомо, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про введення надзвичайного стану строком на три місяці. Нагадаємо, в ніч на 16 липня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що Туреччина зіткнулася з спробою повстання армії. Група військових у Туреччини заявила, що взяла під контроль країну. За декілька годин стало відомо, що уряд Туреччини контролює ситуацію в країні.

Читайте також: У Росії на військовому складі підірвались двоє грабіжників