Події
25 грудня 2016
Майор ВПС РФ про катастрофу Ту-154: Він вибухнув в повітрі
Уламки лайнера розлетілися на велику відстань.
news-image

Майор військово-повітряних сил РФ Андрій Краснопьоров зазначив, що велику відстань між уламками літака і занадто різко перерваний політ свідчать про вибух лайнера.

Про це в коментарі "Коммерсант" заявив майор військово-повітряних сил РФ, льотчик-інструктор Андрій Краснопьоров, передає «Є!» з посиланням на gordonua.com.
За словами експерта, про те, що лайнер вибухнув в повітрі, свідчить занадто великий розкид уламків, що досягає 15 км. Він підкреслив, що якби літак падав цілим, такого б не сталося.

Другим аргументом майор ВПС РФ навів той факт, що політ перервався занадто швидко після зльоту. Він зазначив, що "різке падіння буває в тому випадку, коли щось нештатное сталося, щось вибухнуло або відвалилося".
На думку експерта, пілот спокійно міг передати інформацію або включити сигнал лиха, проте, якщо цього не сталося, значить, йому завадило щось. Він також порівняв авікатастрофа Ту-154 з катастрофою лайнера А321 в Шарм-еш-Шейху (Єгипет).

Краснопьоров підкреслив, що Ту-154 є дуже надійним літаком, оскільки має три двигуни і сучасну систему управління. Він також відкинув припущення про те, що в літак могло щось врізатися, оскільки за ним стежила електронна система спостереження аеродрому і могла це зафіксувати.

Льотчик відкинув версію, при якій у літака могли б бути проблеми з паливом. Якби це було так, то проблема виникла б на зльоті, уточнив він. Літаку ж вдалося злетіти і пробути в повітрі сім хвилин.

Авіаексперти Вадим Лукашевич в бесіді з Російською службою "Бі-бі-сі" підтвердив, що версію теракту на борту літака виключати не варто. Він уточнив, що якщо з'ясується, що "уламки літака лежать на великій площі, то це буде означати, що руйнування Ту-154 почалося в повітрі".