Політика
27 грудня 2016
Савченко заявила про створення громадської платформи «Руна»
За словами нардепа, "це рух активних, мислячих українців".
news-image

Народний депутат України Надія Савченко заявила про створення громадської платформи "РУНА". Про це вона повідомила в ході прес-конференції у Львові, передає «Є!» із посиланням на 112 Україна.

Сьогодні ми хочемо представити вам громадську платформу... Це не політичний проект. Партія - це всього лише механізм, вона у нас з'явиться тоді, коли це буде потрібно. В даний час це просто природне об'єднання людей, які чують саму суть, саму ідею, а не якісь гасла, якийсь популізм. Сьогодні ми представляємо вам громадську платформу "РУНА", - заявила Савченко.
Це рух українського народу, активних, мислячих українців. Це реформи українського народу заради зміни системи, справжньої зміни системи. Це еволюція українського народу, як виключна вимога Революції гідності, - пояснила депутат.

За словами Савченко, Україна до змін у системі повинна дійти еволюційним, а не революційним шляхом.

Я колись говорила, що є еволюційно-революційний шлях. У нас відбуваються Майдани, бо це природна боротьба людини за свої права, життя. Але після кожного Майдану нам примудряються задурити розум і повертають все навпаки.

Якщо ми зараз розуміємо, що ми не можемо зносити голову, поки у нас немає виписаного того, що ми замість цього поставимо, то нам не потрібно робити революцію у вигляді просто нещадного бунту.

Нам дійсно потрібно підійти до цього розумно, виважено і шляхом еволюції здійснити зрештою ту революцію, яка потрібна Україні, - зазначила Савченко.

За словами представника експертної групи "Народний суверенітет" Теодора Дьякова, метою громадської платформи є створення "контрольованої представницької демократії" в Україні. Він також уточнив, що про федералізм мова не йде.

Читайте також: Суд Москви оголосив події 2014 року в Україні держпереворотом
Читайте також: У МЗС пояснили, чому Україна проголосувала за резолюцію ООН щодо Ізраїлю
Читайте також: Зимова казка. У «Софії Київській» відкрився різдвяний парк (фото)