Суспільство
27 грудня 2016
Янукович заявив, що штаб Майдану діяв у посольстві США
Такі свідчення екс-президент дав в Дорогомилівському суді Москви.
news-image

Колишній президент України Віктор Янукович заявив, що штаб Майдану у 2014 році розташовувався в посольстві США. Такі свідчення він дав в Дорогомилівському суді Москви. Про це у вівторок, 27 грудня, повідомив колишній депутат Верховної Ради Володимир Олійник, передає Національна служба новин (НСН), повідомляє «Є!»

Янукович розповів, що на керівництво країни здійснювався серйозний тиск після відмови підписати угоду про асоціацію з ЄС.

Він не вказав конкретно, хто чинив тиск, але він повідомив про те, що штаб держперевороту реально був в посольстві США, - зазначив Олійник.

Як повідомляла «Є!», сьогодні Дорогомилівський суд Москви визнав Майдан державним переворотом, задовольнивши відповідний позов Олійника. В ході процесу були допитані вищі керівники України, що залишили свої пости, в тому числі Янукович.

Розгляд позову почався 15 грудня, колишній депутат зажадав визнати події, що відбулися в 2014 році в Україні, державним переворотом. Сам Олійник заявив, що протестні настрої в країні восени 2013 року підігрівалися засобами масової інформації, які фінансувалися з-за кордону.

Читайте також: Суд Москви оголосив події 2014 року в Україні держпереворотом
Читайте також: Ту-154 впав у Чорне море на швидкості понад 500 км/год
Читайте також: У Києві відкрився перший та єдиний в Україні найсучасніший центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів