Суспільство
22 грудня 2014
Мінприроди пропонує росіянам відпочивати в національних заповідниках, а не за кордоном
За даними міністра, в 2015 році федеральні особливо охоронювані природні території можуть прийняти понад 15 млн відвідувачів - на 7 млн більше ніж у 2014 році
news-image

Екологічний туризм по вітчизняним заповідникам і національним паркам може стати заміною відпочинку за кордоном для росіян в нинішніх складних економічних умовах, інформує "Є"(єдність.інфо) із посиланням на ТАСС.

Про це заявив міністр Міністерства природних ресурсів і екології РФ Сергій Донський. За даними міністра, в 2015 році федеральні особливо охоронювані природні території (ООПТ) можуть прийняти понад 15 млн відвідувачів - на 7 млн більше ніж у 2014 році.

"Сьогоднішній обсяг відвідувань складає всього 8 млн осіб на рік, хоча рекреаційні можливості охоронюваних природних територій дозволяють значно збільшити потік туристів і екскурсантів без шкоди для унікальних природних комплексів", - сказав Донський на нараді з розвитку пізнавального туризму. Він підкреслив, що для кожного заповідника чи національний парку встановлено максимальне число відвідувачів, яке ця територія може прийняти без шкоди охоронюваним природним комплексам.

Міністр зазначив, що "пізнавальний туризм може стати хорошою альтернативою відпочинку за кордоном в умовах складної макроекономічної ситуації".